Cibuľa biela Blanco Duro/ SOUTHPART WHITE GLOBE 1g SEMO

Cibuľa biela Blanco Duro/ SOUTHPART WHITE GLOBE 1g SEMO

1,50 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Novinková odroda stredne neskorá až neskorá cibuľa guľatého tvaru. Cibule sú bielej farby a dorastajú do obrých veľkosti 0,5 – 1 kg. Z dôvodu veľkosti cibule doporučujeme väčšší spon. Je jen krátkodobo skladovatelná.

Pestovanie cibule z priameho výsevu.

Pre pestovanie cibule sú najvhodnejšie stredne ťažké hlinitopiesočnaté pôdy v teplejších polohách. Zaraďujeme ju do druhej až tretej trate s dobrou zásobou živín, s pH minimálne 5,5. Vysievame čo najskôr na jar, aby semena mali dostatok vlahy, do riadkov 30 – 35 cm vzdialených, do hĺbky 2-3 cm. V riadku jednotíme podľa potreby na 4 – 5 cm. V priebehu vegetácie venujeme pozornosť kultivácii s cieľom udržať prevzdušnenú štruktúru pôdy. Závlaha je vhodná, ale iba do polovici júla. V uzavretých polohách a vo vlhkom období vyžaduje cibuľa od polovice júna ochranu fungicídmi proti plesni cibuľovej. Zberáme, keď je vňať polovice rastlín poľahnutá a cibule majú žltohnedú šupku. Dosušíme na záhonoch alebo na roštoch. Na 10 m2 priameho výsevu potrebujeme 4,5 – 5,5 g osiva. 1 g osiva obsahuje 150 – 250 semien.

Hmotnosť 0,001 kg

×