Čierny koreň Libochovický 2,2g SEMO

Čierny koreň Libochovický 2,2g SEMO

1,60 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

LIBOCHOVICKÝ je koreň dlhý 20 – 30 cm je valcovitý, tupo zakončený, tmavohnedý až čiernohnedý. Dužina je krémovo biela, mramorovaná, veľmi jemná, výbornej chuti. Má vysokú biologickú hodnotu, obsahuje sacharid inulin, ktorý veľmi dobre znášajú diabetici. Vyžaduje skorý jarný výsev, spoľahlivo prezimuje na stanovisku.

Pestovanie

Menej pestovaná lahôdková zelenina s výrazným dietetickým účinkom. Vyžaduje hlboké, humózne, dobre vyhnojené a hlboké spracovanie pôdy s dostatočnou vlhkosťou. Neznáša čerstvé organické hnojenie ani prihnojovanie dusíkom v priebehu vegetácie. Pri prehnojení bývajú korene horké a dužina redšia až hubovitá. Vysievame v marci až začiatkom apríla do riadkov 30 – 40 cm vzdialených. Po vzídení jednotíme na 10 cm. Spoľahlivo prezimuje vo voľnej pôde. Zbierame od októbra postupne do jary. Môžeme vysievať aj v auguste pre zber v budúcom roku na jeseň, potom je ale nutné vylomiť kvetné stvoly. Na jeseň korene môžeme skladovať po celú zimu založené v piesku. HTS 13 g. 1 g semena obsahuje 60 – 80 semien.

Hmotnosť 0,003 kg

Iné produkty tohto druhu

×