Cuketa zmes farieb 12s. SEMO

Cucurbita pepo

1,40 

Produkt je momentálne nedostupný

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Zmes farebných hybridných odrôd cukiet. Plody sú veľmi vhodné na tepelnú úpravu, predovšetkým na pečenie, plnenie i sterilizovanie v sladkokyslom náleve. Vegetačná doba do prvého zberu je 55 – 65 dní. Spon 120-150 x 80 cm. Osivo jednotlivých odrôd je vo vrecku farebne odlíšené morením – GOLDLINE F1 – žlté semená, STARTGREEN F1 – zelené semená, BĚTKA F1 – biele semená.

Pestovanie

Tekviciam a cuketám se najlepšie darí na stredne ťažkých, humóznych pôdach, dostatočne zásobené živinami. Podľa možnosti ich zaraďujeme do prvej trate. Vyžadujú slnečné polohy chránené pred silnými vetrami. Najvhodnejší je priamy výsev v polovici mája. Plody cukiet zberáme v mladom štádiu v dĺžke 15 – 25 cm. Pravidelným zberom zaistíme stálu násadu plodov až do jesene. Dozrievajúce plody ponechané na rastline blokujú tvorbu ďalších mladých plodov. Cukety netrpia plesňou uhorkovou. V polovici augusta môže porast napadnúť múčnatka, proti nej môžeme účinne zasiahnúť prípravkami uvedenými v metodike pre ochranu rastlín. HTS 105 – 145 g. 1 g osiva obsahuje 5 – 9 semien.

Hmotnosť 0,0015 kg

×