Kaleráb modrý skorý MODRAVA F1 50s. SEMO

Brassica oleracea

0,90 

Produkt je momentálne nedostupný

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Veľmi skorá odroda modrého poľného kalerábu na jarné a jesenné pestovanie. Má nízky až stredne vysoký vzrast, stredne veľké listy, stredne veľkú plocho guľovitú buľvu s kvalitnou dužinou. Je dobre odolná voči drevnateniu a praskaniu buliev aj vybiehaniu do kvetu. Môžeme ho priamo konzumovať, upravovať v kuchyni, i krátkodobo skladovať, zvlášť z jesenných zberov. Pestuje sa na jar z februárových až aprílových výsevov so zberom v máji a júni, alebo sa pestuje na jeseň z júlového výsevu a potom sa zbiera v októbri až novembri. Vysádza sa do sponu 25 x 30 cm. Hlavnou prednosťou hybridu Modrava F1 je vysoká vyrovnanosť v raste a vývoji buliev aj v nepriaznivých podmienkach prostredia.

Pestovanie

Bohatá skladba ponúkaných odrôd umožňuje pestovanie kalerábov po celý rok, aj keď najžiadanejšie sú na jar. Darí sa im najlepšie v hlinito piesčitej, humóznej a teplej pôde s pH 6,2 – 7,8. Obvykle ju radíme do druhej trate. Počas pestovania zaisťujeme optimálnu pôdnu vlahu pravidelnými strednými dávkami vody. Vyrovnaný závlahový režim znižuje nebezpečenstvo praskania a drevnatenia buliev. Na rýchlenie vo fóliových krytoch vysievame osivo v januári a rastliny vysádzame na stanovisko v marci. Termín výsevu pre skorú poľnú kultúru je február, vysádzame v apríli. HTS 3 – 4 g. 1 g osiva obsahuje 250 – 300 semien. Na vypestovanie 1000 ks sadby potrebujeme 8 g osiva. Spon: rýchlenie 20 x 25 cm, pre pole – skoré odrody 25 x 25 cm, neskoré odrody 30-40 x 30 cm.

Hmotnosť 0,0008 kg

×