Kapusta hlávková LENA F1 50s. SEMO

Letná, Brassica oleracea

0,50 

Produkt je momentálne nedostupný

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Hybrid pre zber v letnom období – koncom júla a hlavne v auguste. Možno pestovať z priamych výsevov alebo predpestovať sadbu. Hlávka je stredne veľká, 2 – 2,5 kg, veľmi hustá s nízkym vnútorným hľubom. Je veľmi odolná k praskaniu hlávok. Plne vyspelé hlávky môžeme využiť aj ako surovinu pre konzervárenské spracovanie. Porast je vyrovnaný, je možné zberať aj jednorázovo. Veľmi výnosný hybrid výbornej chuti. Zo 100 m2 môžeme zozberať 730 – 780 kg hlávok kapusty.

Pestovanie

Kapusta vyžaduje úrodné pôdy s dobrou zásobou živín a vysokou vododržnosťou. Pre skoré odrody volíme ľahšie pôdy, pre kapustu neskorú a skladovateľné pôdy ťažšie, s pH v rozmedzí 6 – 7. Kapustu zaraďujeme do prvej trate. Skoré odrody pestujeme z predpestovanej sadby, neskoré môžeme vysievať tiež priamo na stanovisko. V priebehu vegetácie zaisťujeme pravidelné zásobovanie vodou. Zberáme ručne, skladujeme pri teplote 1 – 2 °C a vysokej vlhkosti vzduchu (95%). HTS 3 – 5 g. 1 g osiva obsahuje 200 – 300 semien. Spon: skoré 50 x 50 cm, neskoré 60 x 60 – 70cm.

Hmotnosť 0,001 kg

×