Kapusta hlávková PAVLO F1 40s. SEMO

Neskorá, Brassica oleracea

0,50 

Produkt je momentálne nedostupný

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Neskorá kruhárenská kapusta, výbornej chuti. Možno použiť aj na priamy konzum. Má mohutnejší vzrast, väčšiu manžetu, list je tmavší, silno osrienený, stredne bublinatý. Hlávka je plocho guľovitá, tmavšia, vnútorný hlúb nízky. Je odolný voči praskaniu, hmotnosť 3 – 4 kg. Doporučený spon je 60 x 60 cm, vegetačná doba 155 dní. Netrpí napádaním strapiek.

Pestovanie

Kapusta vyžaduje úrodné pôdy s dobrou zásobou živín a vysokou vododržnosťou. Pre skoré odrody volíme ľahšie pôdy, pre kapustu neskorú a skladovateľné pôdy ťažšie, s pH v rozmedzí 6 – 7. Kapustu zaraďujeme do prvej trate. Skoré odrody pestujeme z predpestovanej sadby, neskoré môžeme vysievať tiež priamo na stanovisko. V priebehu vegetácie zaisťujeme pravidelné zásobovanie vodou. Zberáme ručne, skladujeme pri teplote 1 – 2 °C a vysokej vlhkosti vzduchu (95%). HTS 3 – 5 g. 1 g osiva obsahuje 200 – 300 semien. Spon: skoré 50 x 50 cm, neskoré 60 x 60 – 70cm.

Hmotnosť 0,001 kg

×