Kapusta pekinská MANOKO F1 40s. SEMO

Veľmi skorá, Brassica campestris

2,00 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Veľmi skorá hybridná odroda s vysokou odolnosťou voči vybiehaniu do kvetu a výborným zdravotným stavom. Je rezistentná voči fusariu. Manoko je vhodná na letné a jesenné pestovanie aj na najskoršie zbery. Na letný zber v júni a v júli doporučujeme porast zakladať z priameho výsevu, rastliny je nutné vyjednotiť. Pri založení porastu zo sadby je veľké riziko vybiehania. Pokiaľ je nutné založiť porast zo sadby, je nevyhnutné dodržať pri jej predpestovaní teplotu min. 20 °C počas celého dňa, až do štádia 8 – 10 pravých listov. Sadbu v žiadnom prípade neotužujeme. Na výsadbu od druhej pol. júla je možné predpestovať sadbu bežným spôsobom, rastliny vysádzame na pole ako náhle dosiahnu 8-10 pravých listov. Súdkovité hlávky sú husté, krátke, svetlo zelenej farby. Možno pestovať na poli i prirýchlovať pod fóliou. Pri správnom načasovaní zberu je možné hlávky aj krátkodobo skladovať.

Pestovanie

Na pestovanie pekingskej kapusty sú najvýhodnejšie humózne pôdy s dobrou vodnou kapacitou a pH 6-6,5. Nie sú vhodné kyslé pôdy. Vzhľadom ku krátkej vegetačnej dobe vyžaduje dobrú zásobu prístupných živín v pôde. Pestujeme prevažne na jesenný zber s doporučeným výsevom okolo 15. júla. Môžeme vysievať priamo alebo predpestovať sadbu. Pri jarných výsevoch je nebezpečie predčasného vybiehania do kvetu, zvlášť pri nízkych jarovizačných teplotách. Nebezpečie vykvitania môžeme pri tomto spôsobe pestovania minimalizovať predpestovaním sadby pri vyššej teplote (20°C) až do štádia 8 – 10 pravých listov. Sadbu neotužujeme! HTS 3 – 5 g. 1 g osiva obsahuje 200 – 300 semien. Spon: 50 x 30 cm. 

Hmotnosť 0,0012 kg

×