Pór letný ZWITSERSE REUZEN 0,2g SEMO

MAXI, Allium porum

1,10 

Produkt je momentálne nedostupný

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

MAXI – skorá odroda vhodná predovšetkým pre skoré letné pestovanie. Rastlina stredne vysoká. Silné tmavo zelené listy sú vzpriamené, dlhá vybielená časť nie je náchylná na tvorbu bazálnych cibúľ. Dĺžka konzumnej časti je 35-40 cm. Vegetačná doba od výsadby je 85 dní. Výsev pre predpestovanie sadby od januára do apríla, výsadba od apríla, zber jún až október.

Pestovanie

Pór možno s úspechom pestovať na všetkých hlbokých pôdach zásobených živinami a humusom. Najlepšie mu vyhovuje neutrálna pôdna reakcia. Nieje náročný na polohu, zaraďuje sa obyčajne do druhej trate.Pri pestovaní zo sadby vysádzame sadenice v hrúbke stebla do rýh hlbokých aspoň 10 cm, vzdialených 30 – 40 cm. Priamy výsev je možný od začiatku apríla do riadku 50 cm vzdialených, cca 200.000 semien na hektár. Rastliny postupne prihŕňame. HTS 3 – 3,5 g. 1 g semena obsahuje 200 – 300 semien.     

Hmotnosť 0,0005 kg

×