Indická uhorka baňatá 2g SEMO

BIRDHOUSE BOTTLE, Lagenaria siceraria L

1,20 

Produkt je momentálne nedostupný

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

INDICKÁ UHORKA BIRDHOUSE BOTTLE (Lagenaria siceraria L.) je jednoročná rastlina s popínavou lodyhou a svetlo zelenými listami. Plody majú hruškovitý tvar a dorastajú do veľkosti 20 – 30 cm. Tak ako u kalabasy, môžeme plody použiť do šalátov, nakladať do octových nálevov, alebo pripravovať pokrmy ako z cukety. V plnej zrelosti oplodia zdrevnatie a dužina vyschne. Vyschnuté plody slúžia ako originálna dekorácia, schránky na drobné predmety, plaváky a podobne. Pestovanie je podobné ako u ostatných tekvicovitých rastlín, najlepšie vo fóliovníkoch alebo studených sklenníkoch, kam vysádzame sadbu v polovici mája do sponu 1 x 1 m k opore. Môžeme ju pestovať aj z priamych výsevov vo voľnej pôde v teplejších oblastiach. Vyžaduje bohaté a dobre vyhnojené pôdy. Kalabasa, ako všetky tekvicovité rastliny, vytvára zvlášť samčie a samičie kvety. Kalabasa má samičie kvety predovšetkým na bočných vetvách, preto je vhodné skrátiť hlavnú lodyhu až o 1 m, podporí sa tým tvorba bočných vetví a i násada plodov. V krytých priestoroch je nutné zajistiť prítomnosť opeľovačov. Obecne kalabasa nastupuje do plodnosti neskoršie koncom júna, v júli.

Pestovanie

Tekviciam sa najlepšie darí na stredne ťažkých, humóznych pôdach, dostatočne zásobených živinami. Podľa možností ich zaraďujeme do prvej trate. Vyžadujú slnečné polohy chránené pred silnými vetrami. Najvhodnější je priamy výsev v polke mája. HTS 105 – 145 g. 1 g osiva obsahuje 4 – 8 semien. 

Hmotnosť 0,002 kg

×