Ochrana stromov proti škodcom

Aj jeseň ako ročné obdobie má svoje čaro ale aj svoje úskalia pri pestovaní ovocných stromov. Škodcovia ani v tomto ročnom období nespia a musíme im zabrániť, aby sa pripravili na jar a páchali škody na rastlinách. Predstavujeme Vám zopár možností nechemickej ochrany rastlín pred škodcami.

Páska na stromy proti škodcom AGRECOL

Veľmi účinná biologická ochrana ovocných a okrasných stromov proti škodcom, ktorý prezimujú v korunách stromov, rôznych úkrytoch v kôre a podobne.

Ochranný pás na kmene stromov pre ekologické pestovanie bez postreku. Zabraňuje prechodu škodcov do koruny stromov. Chráni pred obaľovačom slivkovým, obaľovačom jablčným, kvetovke jabloňovej a rôznym iným motýľom napádajúcim listy stromov. Pás je ideálnym miestom pre premenu škodlivého hmyzu a poskytuje priaznivé podmienky pre jeho prezimovanie. Zvlnený kartón okrem toho ponúka niektorým druhom škodcov ideálne podmienky na kladenie vajíčok.

Kmeň stromu sa obalí páskou 30-50 cm pod jeho korunou. Pás sa priviaže k stromu povrazom. Larvy škodcov vchádzajú pod zvlnenú textúru pásky, kde prezimujú a kde nakladú neskôr vajíčka. Použitím a následným zničením ( najlepšie spálením ) po zime, pri jarných prácach môžete účinne redukovať populáciu nežiadúcich škodlivých druhov hmyzu.

Termín použitia je od polovice augusta do konca októbra.

Lepenkový pás neobsahuje prípravky na ochranu rastlín, je bezpečný pre ľudí, šetrný k životnému prostrediu a plne biologicky rozložiteľný.

Lepidlo na ochranu stromov 400ml sprej

V dnešnej dobe v ktorej sa začíname spoliehať na používanie biologickej ochrany rastlín pred škodcami ponúkame ďalší produkt, ktorý v tejto kategórii určite nebude stratený. Je to lepidlo určené k ochrane stromov pred lezúcimi škodcami.
  • je určené k ochrane stromov pred lezúcimi škodcami všade tam, kde nie je možné použiť lepové pásy. Dobre ochráni kry či mladé stromčeky, u ktorých kmeň ešte nie je tak silný, aby bolo vhodné použiť lepový pás.
  • vytvára 100% bariéru proti lezúcim škodcom na hrubých kmeňoch. Je účinný na mravce, piadivku, puklice a podobný škodlivý hmyz v štádiu húseníc, lariev či dospelých jedincov.
  • nie je jedovaté pre rastliny a je teda vhodné pre priame použitie na stromoch a rastlinách.
  • je možné aplikovať priamo na stromy, použiť na výrobu lepových dosiek alebo pridaním vhodného odparníka na dosku vytvoriť feromónový lapač.
  • je určené na ochranu rastlín a aj na prípravu lepových pascí rôznych druhov. Lepidlo je možné nastriekať priamo na zrelú kôru stromov najlepšie zo vzdialenosti 5-10cm v tenkej súvislej vrstve. Odporúča sa nanášať lepidlo v dvoch vrstvách, v prípade drsnejšej alebo popraskanej kôry i viackrát
  • je ho tiež možné nastriekať na rôzne iné materiály ako je napr. lepenka, fólia a pod. Takto pripravené lapače je možné zavesiť do korún stromov alebo pichnúť do pôdy vedľa rastlín a použiť na imobilizáciu húseníc, lariev a dospelých jedincov škodlivého hmyzu.

×