Jeseň v záhrade s AGRO CS

Jesenná starostlivosť o záhradu

Každé ročné obdobie je niečím výnimočné. Po skorom nástupe vysokých teplôt na jar, extrémnom lete s prívalmi dažďa a škodcov, prichádza jeseň, ktorá sa zvykne považovať za najkrajšie ročné obdobie vzhľadom na množstvo farieb v prírode. Od žltej, cez oranžovú, vínovo červenú, bordovú, tmavo zelenú, až po všetky odtiene hnedej.

Na druhej strane je to obdobie, kedy musíme pomôcť našej záhrade prečkať zimu. Nemôžeme sa spoliehať na to, že k nám bude príroda milosrdná a zima bude mierna ako vlani.

Čo urobiť, aby sme správne zazimovali našu záhradu?

Vašej záhrade pred zimou určite pomôže správne použitie špeciálnych hnojív, ktoré dusík obsahujú len v minimálnej miere, alebo ho vôbec neobsahujú. Dusík je dôležitý hlavne na jar, lebo podporuje rast rastliny. Požívanie dusíkatých hnojív na jeseň sa neodporúča, lebo zmenšuje odolnosť trvaliek proti mrazom. Draslík zabezpečí, že bunkové šťavy zmenia koncentráciu solí a tak sa zvýši ich odolnosť.  Hnojíme hlavne draselnými, horečnatými a fosforečnými hnojivami. Práve tieto typy hnojív podporujú vyzrievanie pletív rastlín, posilňujú koreňovú sústavu a zabezpečia odolnosť rastlín voči vymŕzaniu. Nechajte sa inšpirovať našimi výrobkami, ktoré budú pre vás a vašu záhradu ideálne.

AGRO Cererit hobby Jeseň 5 kg

  • zloženie : N-P-K: (0-0-30) + 10 MgO+42 SO3
  • v praktickom balení
  • až na 500 m2, obľúbené hnojivo v granulovanej forme, s vysokou koncentráciou živín ̶ draslíka, horčíka aj síry ̶ určené na výživu všetkých úžitkových aj okrasných rastlín, dokonca aj citlivých na chlór
  • podporuje vyzrievanie plodov

AGRO Jesenné hnojivo na ihličnany a okrasné dreviny 2,5 kg

  • zloženie: K-Mg (30-12)
  • až na 125 m2, určené na hnojenie okrasných drevín, ovocných stromov (s výnimkou rastlín citlivých na chlór); zvýšený obsah draslíka podporuje tvorbu cukrov a zásobných látok, zahusťuje bunkovú šťavu a tým obmedzuje poškodenie buniek mrazom, horčík obmedzuje hnednutie ihličia počas zimy

KRISTALON Jeseň 0,5 kg

  • zloženie: N-P-K: (6-12-36) +3% Mg+8%S + mikroprvkyB, Mo, Fe, Cu, Mn, Zn
  • najobľúbenejšie hnojivo na trhu pripraví vaše rastliny na obdobie vegetačného pokoja nielen formou zálievky, ale aj postrekom na list
  • až na 250l zálievky
  • kryštalické, rýchlo účinné, 100% vodorozpustné špeciálne hnojivo, až 250L zálievky, určené na ovocné dreviny, ruže, jahody, okrasné rastliny, ale aj zemiaky a pod.

AGRO Kvapalné hnojivo Jeseň 1L

  • zloženie: N-P-K (3-4-10)
  • s nízkym obsahom dusíka a vysokým obsahom draslíka ukončí bujný rast rastlín a zabezpečí vyzrievanie ich pletív pred zimou.
  • Izbové rastliny – hnojivo je vhodné na všetky celoročne pestované rastliny (kvitnúce aj nekvitnúce) v bytoch a zimných záhradách.
  • Vonkajšie rastliny – hnojivo je obzvlášť vhodné na druhy citlivé na námrazu (napr. pestrofarebné tuje, cyprušteky a ostatné konifery, cezmíny a stálozelené kríky, ibišteky, ruže, broskyne, marhule, jahody, hortenzie) a ďalej na všetky trváce rastliny ako sú napr. trvalky, skalničky, vresoviskové rastliny, azalky, rododendróny a ostatné okrasné a ovocné stromy a kríky.

Hnojenie organickými hnojivami

Pri jesennom rýľovaní je dobré použiť organické hnojivá, ktoré zlepšia pôdnu štruktúru, zvýšia biologickú aktivitu pôdy a zabezpečia dlhodobý prísun živín. Organické hnojivá sú zdrojom organických látok a živín. Tvoria nenahraditeľný článok kolobehu látok v prírode a nahrádzajú každoročne približne 40 % mineralizovaných látok v pôde. Taktiež priaznivo ovplyvňujú fyzikálne, biochemické, agrochemické a mikrobiálne premeny v pôde. Navyše sú významným prostriedkom ochrany životného prostredia.

Pravý Kravský, Konský, Slepačí a Maštaľný hnoj v 3 a 10 kg balení

Naše výrobky z radu AGRO sú organické hnojivá vyrábané formou sušenia a peletizácie pre jednoduchšiu manipuláciu, neobsahujú klíčivé semená burín, 3 kg vystačí na 2-10 m2, pričom 1 kg peletovaného hnoja má výdatnosť ako 1 fúrik čerstvého hnoja. Nájdete ich vo väčšom aj menšom balení.

Tradičné organické prírodné hnojivo Maštaľný hnoj z radu NATURA je univerzálne použiteľný v celej záhrade, vrátane skleníka a pareniska. Zvyšuje podiel humusu, a tým úrodnosť pôdy.

×