Majorán záhradný MARIETTA 0,35g SEMO

Majorán záhradný MARIETTA 0,35g SEMO, Silne aromatický

1,50 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Marietta je silno aromatická prastará liečivá rastlina pôvodom zo Severnej Ameriky, prednej Ázie a južnej Európy. Vyžaduje teplejšie polohy a hlinité pôdy v starej sile. Obvykle zaraďovaná ako rastlina druhej trate. Vysievame po špetkách len veľmi plytko do dobre prekyprenej pôdy, opatrne zasypeme a zeminu udržujeme neustále vlhkú. Vysadzujeme predpestované sadenice do sponu 20 x 15 cm v období apríla až mája, 2 – 3 rastliny do hniezda. Vňať zberáme na začiatku kvitnutia.

Pestovanie

Majoránka vyžaduje teplejšie polohy a hlinité pôdy v starej sile. Obvykle ju zaraďujeme do druhej trate. Neznáša priame organické hnojenie. Vysieva sa buď po štipkách do voľnej pôdy na dobre spracovaný záhon, alebo sa vysádzajú predpestované sadenice v spone 20 x 15 cm po 15. máji, 2 – 3 rastliny do hniezda. Je chúlostivá na neskoré jarné mrazíky. Semená vysievame len veľmi plytko, opatrne zasypeme zeminou a pôdu udržujeme dostatočne vlhkú. Vňať zbierame na začiatku kvitnutia. HTS 0,2 – 0,3 g. 1 g semena obsahuje 5000 semien.

Hmotnosť 0,001 kg

×