Predjarný postrek 500ml + 25ml FLORASERVIS

Kombinácia prípravkov Mero Stefes a Karate Zeon 5 CS určená na predjarné ošetrenie ovocných a okrasných drevín (stromy, kríky ….) proti prezimujúcim škodcom. (napr. vošky, roztočec ovocný, méra jabloňová, štítničky, puklice, piadivky, kvetovky …..)

18,10 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →
Karta bezpečnostných údajov

POUŽITIE: Kombinácia prípravkov Mero Stefes a Karate Zeon 5 CS určená na predjarné ošetrenie ovocných a okrasných drevín (stromy, kríky ….) proti prezimujúcim škodcom. (napr. vošky, roztočec ovocný, méra jabloňová, štítničky, puklice, piadivky, kvetovky …..)

ÚČINNÉ LÁTKY:
Mero Stefes – 733 g/l metylester repkového oleja
Karate Zeon 5 CS – 50 g/l Lambda-cyhalothrin

SPOSOB ÚČINKU:
Mero Stefes – kontaktný
Karate Zeon 5 CS –kontaktný a požerový

ÚPRAVA:
Mero Stefes – emulgovateľný koncentrát pre riedenie s vodou
Karate Zeon 5 CS – tekutý mikroenkapsulovaný koncentrát pre riedenie vodou

Ničenie prezimujúcich škodcov je dôležitou súčasťou celoročnej ochrany ovocných a okrasných drevín, pretože škodcov zasiahneme v štádiu vajíčok alebo lariev, teda ešte skôr, než spôsobia väčšie škody. V minulosti sa tento zásah vykonával v období vegetačného pokoja prípravkami obsahujúcimi DNOK (Nitrosan, Arborol). V súčasnosti sa uvedené prípravky už nevyrábajú a nahradili ich prípravky obsahujúce insekticídnu zložku a olejovú zložku. Insekticídna zložka ničí škodcov priamo ako dotykový a dýchací jed, olej zase vytvára na povrchu ošetrených drevín súvislý film, ktorý bráni vajíčkam a larvám v dýchaní a hynú.

Čím je teplejšie, tým jednotlivé štádia škodcov intenzívnejšie dýchajú a o to výraznejšie sa prejaví ničivý účinok insekticídu s olejom. Preto by sa teplota pri predjarnom postreku mala pohybovať nad 15°C.

Predjarný postrek má byť výdatný a dôkladný, preto by sme ho mali urobiť za bezvetria.

Predjarným postrekom ničíme všetkých škodcov prezimujúcich na ovocných a okrasných drevinách. Sú to predovšetkým vošky, roztočec ovocný, roztoče a roztočce, štítničky, puklica slivková, puklice, méra jabloňová, piadivky a pod.

Postrek robíme zásadne až po vypučaní (obr. 1 a 2 v prílohe), najskôr v štádiu myšieho uška, ale najneskôr tesne pred kvitnutím jednotlivých druhov drevín (obr. 3 a 4 v prílohe), pri jabloniach v štádiu ružových kvetných pukov. V oblastiach pravidelného výskytu kvetovky jabloňovej striekame v štádiu zelených kvetných pukov.

Nezastupiteľné miesto má predjarný postrek v boji proti tým škodcom, ktorí sa zdržujú a škodia na kôre stromov (štítničky, puklica slivková), pretože sú zasiahnutelný iba na jar, keď sú stromy takmer bez lístkov.

Prípravky Mero Stefes a Karate Zeon 5 CS sú povolené aj na ošetrovanie ďalších plodín. Rozsah ich použitia nájdete v balení, krabičke na priložených etiketách.

PRÍPRAVA POSTREKOVEJ KVAPALINY:
Odmerané množstvo prípravku Mero Stefes vlejte do nádrže postrekovača naplnenej do polovice vodou. Potom obsah fľaštičky prípravku Karate Zeon 5 CS vylejte do nádrže postrekovača už s nadávkovaným prípravkom Mero Stefes za stáleho miešania a doplňte na stanovený objem vodou.

POSOBENIE A POUŽITIE KOMBINOVANÉHO PREDJARNÉHO POSTREKU:
Insekticídna zložka (Karate Zeon 5 CS) ničí škodcov ako dotykový, dýchací a požerový jed. Olejová zložka (Mero Stefes) vytvára na povrchu zasiahnutých škodcov súvislý olejový film, ktorý im bráni v dýchaní. Čím je teplejšie, tým intenzívnejšie vajíčka a larvy dýchajú a o to výraznejšie sa prejaví ničivý účinok insekticídu s olejom. Preto by sa teplota pri postreku mala ideálne pohybovať nad 15°C.

Pripravenú postrekovú kvapalinu aplikujte až po vypučaní (obr. 1,2 v prílohe), ale najneskôr tesne pred kvitnutím (obr. 3,4 v prílohe) ošetrovaných ovocných drevín. V oblastiach pravidelného výskytu kvetovky jabloňovej (obr. 5 v prílohe) ošetrite jablone v štádiu zelených kvetných pukov (obr. 6 v prílohe). Predjarný postrek má byť výdatný a dôkladný, preto by sa mal urobiť za bezvetria.

Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.

Hmotnosť 0,65 kg

×