X
Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať.
Ďakujeme za pochopenie.

Kel hlávkový PRĚDZVĚSŤ 1g SEMO

Skorý, Brassica oleracea

0,65 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Skorá, jarná odroda, najvhodnejšia na výsadbu z predpestovanej sadby, zber od druhej polovice júna postupne v rozmedzí 10 – 15 dní. Rastlina je stredného vzrastu, na nízkom hlúbe, so stredným, sýto zeleným olistením. Hlávka menšia, vajcová, mierne do špičky, kornútkovite uzatvorená, zelená až žltozelená na reze svetlo žltá. Jemný kel príjemnej chuti, odolný proti praskaniu a vybiehaniu do kvetu. Je určený na priamy konzum, hlávky nie sú skladovateľné. Nevyvinuté hlávky rýchlo vädnú. Hlávky vážia 0,6 – 0,7 kg. Zo 100 m2 zozbierame priemerne 300 – 350 kg.

Pestovanie

Kel je veľmi náročný na hnojenie a dostatočnú zálievku, spravidla ho radíme do prvej trate.Skoré odrody sa úspešne pestujú na stredných, priepustných a dobre vyhnojených pôdach pod závlahou. Neskorým odrodám sa najlepšie darí v chladnejších polohách na stredných až ťažších, priepustných pôdach dobre zásobených živinami. Spon: skoré odrody 50 x 40 cm, neskoré odrody 60 x 50-60 cm HTS 3 – 5 g. 1 g osiva obsahuje 200 – 330 semien. 

Hmotnosť 0.001 kg

Vážený zákazník,
vopred by sme Vás chceli upozorniť a ospravedlniť sa za zdĺhavejšie vybavenie Vašich objednávok. Zdržanie je spôsobené enormným navýšením objednávok po uzatvorení kamenných prevádzok, z toho vyplývajúc aj potreby doplňovania produktov na náš sklad. Našou snahou je zákazníkovi odoslať objednávku v plnom rozsahu, tovar doplňujeme, pokiaľ možno obratom, stane sa však, že nám je dodaný neskôr. Ešte raz sa ospravedlňujeme za túto extrémnu situáciu a uisťujeme Vás, že urobíme všetko pre to, aby sme Vašu objednávku expedovali v čo najkratšom čase.

×