Zelenina


Brokolica Fellow F1 30sem. SEMO Zväčšiť

Brokolica Fellow F1 30sem. SEMO

Novinka

Brassica oleracea convar. cymosa Duch.

Viac detailov

Váha produktu: 0.0015 kg
Vážený zákazníci, vzhľadom k celkovému navýšeniu objednávok z dôvodu aktuálnej mimoriadnej situácii v našej krajine, si Vás dovoľujeme upozorniť, že pri vybavovaní a doručení objednávok môže vzniknúť časový sklz. Objednávky sú vybavované priebežne podľa aktuálnej situácie skladu. V prípade akýchkoľvek problémov budete informovaný mailom prípadne telefonicky. Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

1,49 €

1,49 € za 1ks

Objednajte ešte za 50,00 € a budete mať dopravu zadarmo!

DOPRAVA ZADARMO - pri objednávke nad 50 € do hmotnosti zásielky 30 kg

Osvedčený, stresy znášajúci hybrid vhodný pre celoročné pestovanie. Môžeme ho pestovať z rané výsadby pod fóliou. Po zbere hlavných ružíc dorastajú i ružičky z bočných výhonov, ktoré sú menšie, ale dostatečne pevné. Vegetačná doba je 85 - 90 dní od výsadby.

Všeobecné vlastnosti brokolice.

Tato zelenina je u nás ešte stále v tieni karfiolu, aj keď v zahraničí, hlavne v U.S.A. je jednou z najpopulárnejších. V kuchyni sa upravuje podobne ako karfiol, obsahuje však podstatne viac vitamínov, hlavne C, E a A. Z pestovateľského hľadiska je menej náročná než karfiol. Môžeme ju pestovat prakticky vo všetkých oblastiach. Vyžaduje pôdy v dobrej kondicii s pH minimálne 6, optimálne 6,4 - 7,5. Pestujeme z predpestovanej sadby (rané odrody) alebo z priameho výsevu. Niekolko termínov výsevu nám zaistí rozloženie zberu do ďalších období. Zberáme z výsadby postupne od júna, z priamých výsevov od augusta do októbra. Po zbere centrálnej ružice dorastajú ružice bočné, sice menšie, ale stejne chutné. Z jedneho metru štvorcového pozbierame až 3 kg ružic. Skladovať brokolicu môžeme len krátkodobo, musíme zaiistiť vysokú vlhkosť (95%) a teploty tesne nad bodom mrazu. Vykvitnutím sa brokolica znehodnocuje. Spon výsadby: 40 - 50 x 40 - 50 cm. 1 g obsahuje 200 - 330 semien. 

Akceptovať a pokračovať Na uľahčenie používania našej stránky využívame cookies. Používaním stránky súhlasíte s ich využitím.