Paštrnák Dlouhý bílý 2g SEMO

Pastinaca sativa

0,80 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

DLOUHÝ BÍLÝ je veľmi úrodná odroda s dlhým koreňom, odolný proti chorobám. Rastlina je bujného vzrastu, koreň je kužeľovitý, 25 – 30 cm dlhý, ostro zakončený, okrový. Dužina je kompaktná, aromatická, krémovo biela s malým mramorovým srdiečkom. Odroda je veľmi dobre skladovatelná, vhodná na priamy konzum aj na konzervovanie, hlavne sušením. Možno vysievať aj v novembri, tesne pred príchodom mrazov. Vegetačná doba je 210 – 230 dní, zo 100 m2 môžeme zozbierať 290 – 330 kg koreňov. Dobre prezimuje v pôde, znášajú aj ťažšie a vlhšie pôdy. Veľmi kvalitný koreň poskytuje pri pestovaní v hrobčekoch.

Pestovanie

Paštrnák je zatiaľ menej používanou zeleninou, pestuje sa na korene, ktoré sa vzhľadovo veľmi podobajú petržlenu, chuťou pripomínajú mrkvu. V porovnaní s mrkvou však obsahujú viac vitamínu C – 180 mg na 1000 g – a menej provitamínu A, z ďalších vitamínov potom obsahujú vitamín E a B 12. Paštrnák je plodinou druhej trate, pestovateľsky nenáročný. Vyhovuje mu vlhšie prostredie, darí sa mu i vo vyšších polohách, znáša i mierny tieň. Vyžaduje hlboké hlinitopiesčité pôdy s dostatkom humusu, čerstvé hnojenie pôsobí nepriaznivo na skladovateľnosť. Sejeme skoro na jar do riadkov 30 cm vzdialených, v riadku jednotíme na 4 – 7 cm. Zbierame na jeseň, dobre prezimuje na záhone. HTS 3 – 5 g. 1 g semena obsahuje 200 – 330 semien.

Hmotnosť 0,002 kg

Iné produkty tohto druhu

×