Zelenina


Paštrnák Dlouhý bílý 2g SEMO Zväčšiť

Paštrnák Dlouhý bílý 2g SEMO

Novinka

Pastinaca sativa

Viac detailov

Váha produktu: 0.0025 kg
Vážený zákazníci, vzhľadom k celkovému navýšeniu objednávok z dôvodu aktuálnej mimoriadnej situácii v našej krajine, si Vás dovoľujeme upozorniť, že pri vybavovaní a doručení objednávok môže vzniknúť časový sklz. Objednávky sú vybavované priebežne podľa aktuálnej situácie skladu. V prípade akýchkoľvek problémov budete informovaný mailom prípadne telefonicky. Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

0,40 €

0,40 € za 1ks

Objednajte ešte za 50,00 € a budete mať dopravu zadarmo!

DOPRAVA ZADARMO - pri objednávke nad 50 € do hmotnosti zásielky 30 kg

DLOUHÝ BÍLÝ je veľmi úrodná odroda s dlhým koreňom, odolný proti chorobám. Rastlina je bujného vzrastu, koreň je kužeľovitý, 25 - 30 cm dlhý, ostro zakončený, okrový. Dužina je kompaktná, aromatická, krémovo biela s malým mramorovým srdiečkom. Odroda je veľmi dobre skladovatelná, vhodná na priamy konzum aj na konzervovanie, hlavne sušením. Možno vysievať aj v novembri, tesne pred príchodom mrazov. Vegetačná doba je 210 - 230 dní, zo 100 m2 môžeme zozbierať 290 - 330 kg koreňov. Dobre prezimuje v pôde, znášajú aj ťažšie a vlhšie pôdy. Veľmi kvalitný koreň poskytuje pri pestovaní v hrobčekoch.

Pestovanie.

Paštrnák je zatiaľ menej používanou zeleninou, pestuje sa na korene, ktoré sa vzhľadovo veľmi podobajú petržlenu, chuťou pripomínajú mrkvu. V porovnaní s mrkvou však obsahujú viac vitamínu C - 180 mg na 1000 g - a menej provitamínu A, z ďalších vitamínov potom obsahujú vitamín E a B 12. Paštrnák je plodinou druhej trate, pestovateľsky nenáročný. Vyhovuje mu vlhšie prostredie, darí sa mu i vo vyšších polohách, znáša i mierny tieň. Vyžaduje hlboké hlinitopiesčité pôdy s dostatkom humusu, čerstvé hnojenie pôsobí nepriaznivo na skladovateľnosť. Sejeme skoro na jar do riadkov 30 cm vzdialených, v riadku jednotíme na 4 - 7 cm. Zbierame na jeseň, dobre prezimuje na záhone. HTS 3 - 5 g. 1 g semena obsahuje 200 - 330 semien. 

Akceptovať a pokračovať Na uľahčenie používania našej stránky využívame cookies. Používaním stránky súhlasíte s ich využitím.