Zelenina


Šťavel záhradný 0,8g SEMO Zväčšiť

Šťavel záhradný 0,8g SEMO

Novinka

Na šaláty, Rumex patientia L.

Viac detailov

Váha produktu: 0.0015 kg

2-5 prac. dní

Vážený zákazníci, vzhľadom k celkovému navýšeniu objednávok z dôvodu aktuálnej mimoriadnej situácii v našej krajine, si Vás dovoľujeme upozorniť, že pri vybavovaní a doručení objednávok môže vzniknúť časový sklz. Objednávky sú vybavované priebežne podľa aktuálnej situácie skladu. V prípade akýchkoľvek problémov budete informovaný mailom prípadne telefonicky. Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

1,55 €

1,55 € za 1ks

Objednajte ešte za 50,00 € a budete mať dopravu zadarmo!

DOPRAVA ZADARMO - pri objednávke nad 50 € do hmotnosti zásielky 30 kg

Šťavel na pestovanie nenáročná trvalka, ktorej sa dobre darí v pôdach hlbokých, nevysychavých a zásobených živinami. Môžeme ju pestovať i na mierne zatienených miestach. Vysievajte priamo na pozemok do riadkov vzdialených 30 – 40 cm a po vzídení vyjednoťte na vzdialenosť 20-25 cm. Zber je možno započať v dobe, keď majú rastliny 4-5 listov, tie sa režú alebo pozorne trhajú, aby sa nepoškodil pupeň v úžľabí. Zber je možný každé 3-4 týždne, listy sú najjemnejšie od apríla do mája. Akonáhle sa objavia kvetné stonky, včas ich vylámeme, čím podporíme rast nových listov a predĺžime zberové obdobie. Šťaveľ spoľahlivo prezimuje, na jednom miesta môžeme rastliny ponechať tri až päť rokov. Využitie : konzumujú sa dobre vyvinuté listové ružice alebo iba samotné mladé listy bez stopiek. Šťaveľ má podobnú biologickú hodnotu ako špenát, v listoch sa rovnako nachádza provitamín A, vitamín C, bielkoviny a minerálne látky. Prioritná je konzumácia surových listov vo forme rôznych osviežujúcich šalátov, dajú sa z nich pripraviť i jarné polievky. Výborné je rovnako mäso obalené listami šťaveľu a zapečené. Ďalšie použitie je možné do omáčok či pomazánok ako dochucovadlo.

Pestovanie.

Priamy výsev od augusta do septembra do riadkov vzdialených 30 cm od seba. Výsadba marec až apríl v spone 20-25 x 40 cm. Zber listov apríl až jún, treba vylamovať kvetné stonky.

Akceptovať a pokračovať Na uľahčenie používania našej stránky využívame cookies. Používaním stránky súhlasíte s ich využitím.