Metarex M 3x100g

Moluskocíd – granulovaná návnada na ochranu poľných plodín, zeleniny, ovocných rastlín, okrasných rastlín a skleníkových rastlín proti slimákom a slizniakom.

7,60 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →
Karta bezpečnostných údajov

Moluskocíd – granulovaná návnada na ochranu poľných plodín, zeleniny, ovocných rastlín, okrasných rastlín a skleníkových rastlín proti slimákom a slizniakom.Účinok požerovej návnady závisí na jej čiastočnom alebo úplnom skonzumovaní škodcami. Preto je potrebné rozmiestniť ju tak, aby k nej slimáky a slizniaky mali ľahký prístup. Keďže kľúčovým faktorom účinnosti je množstvo skonzumovaného prípravku, návnadové pelety majú primerané chuťové vlastnosti, aby bola zabezpečená konzumácia smrteľnej dávky. Účinok peliet Metarex M sa prejaví počiatočným znehybnením slimákov a ich následným úhynom. Najlepšie výsledky sa dosiahnu pri aplikácii počas mierne vlhkého počasia, keď sú slimáky a slizniaky najaktívnejšie.

METAREX M vykazuje vysokú mieru odolnosti voči vplyvom počasia (dážď, vlhko), ktorá zabezpečuje dlhodobú účinnosť / pôsobenie. Následné ošetrenie môže byť potrebné najmä vtedy, ak boli pelety spotrebované alebo v prípade keď sa vyskytnú noví škodcovia.

METAREX M sa vyznačuje veľmi vysokou atraktivitou pre slimáky a slizniaky, preto títo škodcovia ľahko nájdu návnadu (sú k nej prirodzene priťahovaný a dajú jej prednosť pred inou potravou) a veľmi rýchlo skonzumujú potrebnú smrteľnú dávku.

METAREX M obsahuje horkú látku Bitrex, ktorá zabraňuje jeho konzumáciu deťmi a ďalšie repelenty zabraňujúce konzumáciu domácimi zvieratami (psy, mačky, sliepky ….). Vzhľadom k vysokej homogenite granúl nevzniká pri jeho aplikácii prach.

APLIKÁCIA.
Pelety Metarex M môžu byť aplikované ručne alebo mechanickým rozmetadlom. Najlepšie výsledky sa vo všeobecnosti dosahujú aplikáciou rozhadzovaním. Ručná aplikácia je vhodná najmä pre malé plochy, pre skleníky alebo pre aplikáciu do riadkov.

Pri vysokom výskyte slimákov alebo slizniakov sa odporúča opakované ošetrenie.

Odporúčaná dávka je 0,5g/m2 pre aplikáciu rozhodením na povrch pôdy alebo pre aplikáciu do riadkov.

Intervaly a počet aplikácii.
Intervaly medzi aplikáciami, minimálne 5 dní.
a)    do 7 dní pred sejbou alebo výsadbou: odporúčaná je jedna alebo dve aplikácie
b)    pri výsadbe: odporúčaná je jedna aplikácia rozhodením na povrch pôdy
c)    pred alebo po vzídení: odporúča sa niekoľko aplikácii až do maximálnej povolenej dávky 2,8g/m2 v plodine za rok (pre všetky spôsoby aplikácie)

Stanovenie vhodného termínu pre aplikáciu.
Pre stanovenie vhodného aplikačného termínu je potrebné zobrať do úvahy:
–    prítomnosť škodcov alebo pravdepodobnosť ich prípadného výskytu
–    či sa škodca už vyskytuje na určitej časti plodiny: stratégia bude závisieť na tom, či škodcovia poškodzujú semená, rastliny alebo hľuzy
Najlepšie výsledky sa dosiahnu v prípade, keď je aplikácia prípravku vykonaná pred vznikom škôd alebo výskytom škodcov v poraste plodiny. V prípade jednoročných plodín odporúčame prípravok aplikovať pred ich vzchádzaním. Prípravok aplikujte po dokončení predsejbovej prípravy pôdy. Pre účinnú ochranu proti škodcom je dôležité aplikovať prípravok skôr, ako škodcovia vylezú na plodinu.

Maximálna dávka prípravku pre ošetrenie v plodine za rok nesmie presiahnuť 2,8g/m2.
Dávka 0,5g prípravku Metarex M zodpovedá 30 granulám / peletám.

Hmotnosť 0,3 kg

Iné produkty z tejto série

Iné produkty tohto druhu

×