Cuketa zmes guľatá 1,3g SEMO

Cucurbita pepo

1,60 

Produkt je momentálne nedostupný

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Zmes stredne skorých cukiet kríčkovitého typu. Kríčky sú rozložité a veľkého vzrastu. zmes je zložená z odrody s tmavo zeleným guľatým plodom a z odrody s jasno žltým guľatým plodom. Obe odrody je najlepšie zberať pri veľkosti 5 – 8 cm. V tejto veľkosti sú plody lahodnej chuti, vhodné pre priamy konzum i kuchynské spracovanie. Odroda žltej farby je veľmi zaujímavá zvýšeným obsahom betakaroténu.

Pestovanie

Tekviciam a cuketám se najlepšie darí na stredne ťažkých, humóznych pôdach, dostatočne zásobené živinami. Podľa možnosti ich zaraďujeme do prvej trate. Vyžadujú slnečné polohy chránené pred silnými vetrami. Najvhodnejší je priamy výsev v polovici mája. Plody cukiet zberáme v mladom štádiu v dĺžke 15 – 25 cm. Pravidelným zberom zaistíme stálu násadu plodov až do jesene. Dozrievajúce plody ponechané na rastline blokujú tvorbu ďalších mladých plodov. Cukety netrpia plesňou uhorkovou. V polovici augusta môže porast napadnúť múčnatka, proti nej môžeme účinne zasiahnúť prípravkami uvedenými v metodike pre ochranu rastlín. HTS 105 – 145 g. 1 g osiva obsahuje 5 – 9 semien.

Hmotnosť 0,0013 kg

×