Zelenina


Šalát ľadový MAXIMO 0,6g SEMO Zväčšiť

Šalát ľadový MAXIMO 0,6g SEMO

Novinka

Poľný, Lactuca sativa var. Capitata

Viac detailov

Váha produktu: 0.0015 kg
Vážený zákazníci, vzhľadom k celkovému navýšeniu objednávok z dôvodu aktuálnej mimoriadnej situácii v našej krajine, si Vás dovoľujeme upozorniť, že pri vybavovaní a doručení objednávok môže vzniknúť časový sklz. Objednávky sú vybavované priebežne podľa aktuálnej situácie skladu. V prípade akýchkoľvek problémov budete informovaný mailom prípadne telefonicky. Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

0,69 €

0,69 € za 1ks

Objednajte ešte za 50,00 € a budete mať dopravu zadarmo!

DOPRAVA ZADARMO - pri objednávke nad 50 € do hmotnosti zásielky 30 kg

MAXIMO je stredne skorý ľadový šalát s veľkými manžetovými listami a mohutnými hlávkami voľnejšej skladby, ktoré sa po zrezaní ľahko rozoberajú na jednotlivé listy. Je preto určený viacmenej pre jedálne, reštaurácie, výrobne na miešanie šalátu a pod. Listy sú matne zelenej farby, takmer bez vrúbkovania. Vyžaduje spon minimálne 30 x 30 cm a dostatok vlahy, viacmenej v období intenzívnej tvorby hlávok. Odolnosť proti vybiehaniu hlávok je vysoká.

Pestovanie.

Šalát vyžaduje dobrú, dostatočne vzdušnú pôdu v II. trati. Je náročný na zásobenie živinami v okamžite prijateľnej forme. Doporučujeme slnečné polohy. Pri výseve priamo na záhon vysievame semena plytko do riadkov alebo po semienkách v spone 25 x 25 až 30 x 30 cm a rastliny po vzídení vyjednotíme. Pre predpestovanie plánt vysievame semena plytko do truhlíkov a v štádiu tvorby pravých listov rastlinky pikýrujeme do sponu 4 x 4 cm. Teploty cez deň udržujeme v rozpätí 16 - 20°C, v noci 4 - 6°C. Vysadzujeme pri 4 - 6 pravých listoch plytko na záhon tak, aby sme nezahrnuli srdiečko rastliny. Zavlažujeme pravidelne menšími dávkami vody. HTS 1 - 1,5 g. 1 g osiva obsahuje 800 - 1000 semien. Spon: rýchlenie 20 x 20 , 20 x 25, 25 x 25 cm (podľa veľkosti hlávok jednotlivých odrôd), pole - jarný 25 x 25 cm, letný 25 x 30 cm, ľadový 30 x 30 cm. 

Akceptovať a pokračovať Na uľahčenie používania našej stránky využívame cookies. Používaním stránky súhlasíte s ich využitím.